Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Διαβάστε για τον φραπέ στις ειδήσεις: http://www.liako.gr/news/home/35429-pota.html


Ποιος είπε ότι δεν εξάγουμε πλέον πολιτισμό. Μέσα σε μια εβδομάδα εκπλήξαμε Αμερικανούς και Ρώσους με το -παλαιό μεν, αλλά άγνωστο σ’ αυτούς- επίτευγμά μας: Τον καφέ «φραπέ».
Πρώτα απόρησε η Κλίντον, που βλέποντας Έλληνα υπουργό κατά την προ εβδομάδος επίσκεψή της στη χώρα μας, τον ρώτησε τι είναι αυτό που πίνει. Της απάντησε ότι είναι κρύος στιγμιαίος καφές. Του είπε ότι προτιμά τον ζεστό, και σταμάτησε εκεί η συζήτηση, χωρίς καμιά προσπάθεια να εκπολιτίσουμε τους Αμερικανούς στο ελληνικής έμπνευσης αφέψημα.
Με τους Ρώσους όμως τα πράγματα ξεκίνησαν οργανωμένα. Μια ελληνορωσική επιχείρηση από την Θεσσαλονίκη πείσθηκε πως βρήκε μια διέξοδο από την κρίση, και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη συνήθεια στη Ρωσία.
Πάντως, αν καταφέρουν να πείσουν να πιουν «φραπέ» οι… στρατιωτίνες του Πούτιν, η επιτυχία της επιχείρησης είναι εξασφαλισμένη.

4 σχόλια:

  1. Anonymos, ευχαριστούμε πολύ! διαβάσαμε τα σχόλεια σας στο http://www.liako.gr/news/home/35429-pota.html ;-))) Η γνώμη σας είναι σημαντική για μας!!! ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις στρατιωτίνες του Πούτιν δεν ξέρω να σας πω, αλλά φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης κρα κάνουν!
    stamou@yandex.ru--> Αν έχετε σχόλια εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλλλαράκι, στάνταρ θα βρείτε τον φραπέ, μπορεί και στο Ερμετάζ, στα χείλη της αυτού μεγαλειότις Αικατερίνης!!! ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή