Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Inside info

Χαρη στην προβολή της προσπάθειάς μας στα ΜΜΕ, γίναμε γνωστοί και στον ...κορυφαίο παίκτη της αγοράς του φραππέ. Ο Μεγάλος Παραγωγός της Πρώτης Ύλης, δηλαδή.
Μια ωραία μέρα στις αρχές Αυγούστου, χτυπησε το τηλέφωνο του γραφείου, και μείναμε έκπληκτοι. Δεν θα μπορέσω να σας πω τον τίτλο της εταιρίας, μπορώ όμως να πω πως καταλαμβάνει το 90% της Ελληνικής αγοράς του καφέ, πως η μαμα-εταιρία βρίσκεται στην Ελβετία, και πως έχει και το Λουμίδη. Μαντέψτε ποιά.
Πρόσφατα λοιπόν, μας επισκέφτηκε και ένα απο τα στελέχη της εταιρίας αυτής. Πολυ συμπαθητικός, ερωτευμένος με τη δουλειά που κάνει (βασικό!), πολύ πρόθυμος για συνεργασία.
- Καλά, εάν πάτε μόνοι σας στη Ρωσία, ρώτησα, υπάρχει και εκεί μια επίσημη αντιπροσωπεία της εταιρίας σας. Εμάς, τι μας θέλετε;
- Η εταιρία μας έτσι και αλλιώς θα συνεργαστεί μ' αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα. Δεν θέλει σκάνδαλα, είπε.

Λογικό. Είδικά τώρα που ακουστήκαμε και στα κανάλια.

Το συζητούσαμε για κάποιο ακόμη διάστημα, μέχρι που χτες τους ήρθε η απάντηση απο την αντίστοιχη αντιπροσωπεία στη Ρωσία. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΑΠΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ήταν το μήνυμα. Ως δικό τους, επίσημο δηλαδή, brand. ΔΕν το βρήκαν ενδιαφέρον, και δεν εξήγησαν καν το γιατί.

Για εμας αυτό συμαίνει, πως δεν μπορούμε με επίσημο τρόπο να αγοράζουμε συσκευασμένο φραπέ της παρούσας μάρκας, για να το μεταπωλήσουμε. Ο "σπαστός" μας, ακόμη και αν χρησημοποει εκείνο το καφέ, δεν το λεει πουθενα πάνω στις συσκευασίες, οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Αλλά εγώ τωρα σκέφτομαι, γιατί να μην πάμε να μιλήσουμε με το δεύτερο μεγαλύτερο Παραγωγό; Μήπως πετύχουμε καλές τιμές και προϋπολογσμό μάρκετιγκ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου